Staafeiden

Wat is een staafeiden?

Gewrichtslagers zijn mechanische onderdelen die de overdracht van statische en dynamische spanningen en van multidirectionele roterende en oscillerende bewegingen mogelijk maken. Het is een product dat klaar is voor montage en bedoeld is om scheefstand te compenseren. De afmetingen van de gewrichtslagers zijn gestandaardiseerd en voldoen aan dezelfde normen als die van de lagers.

Wat zijn de verschillende soorten kogelgewrichten?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten kogelgewrichten. De vier belangrijkste soorten van dit product zijn

Radiale kogelgewrichten

Radiale gewrichtslagers zijn ontworpen om radiale belastingen op te nemen die afhankelijk zijn van één richting. Deze producten bestaan uit een binnenring met een bolvormige buitendiameter en een buitenring met een gebogen boring. De buitenring is vast en herbergt de binnenring, die daarin gedraaid kan worden. Dit type kogelgewricht is verkrijgbaar in verschillende series met verschillende technische kenmerken. Zij kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, al dan niet verzegeld, en kunnen verschillende temperatuurbereiken aan.

Axiale kogelgewrichen

Axiale gewrichtslagers zijn bedoeld om voornamelijk axiale belastingen in één richting op te nemen. Zo nodig kunnen deze artikelen ook gecombineerde belastingen (axiaal + radiaal) opvangen. Dit gewrichtslager bestaat uit twee delen. Deze twee onderdelen zijn de huisring en de asring. De sluitring van de behuizing heeft een holle boring voor de sluitring van de as, die gekroond is.

Hoekige contactgewrichtslagers

Hoekcontactgewrichtslagers kunnen gecombineerde belastingen opvangen, maar ook axiale belastingen in slechts één richting, indien alleen gemonteerd. Deze producten bestaan uit een asborgring met een gekroonde buitendiameter en een borgring voor de behuizing met een gebogen boring. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit type lager een schuin glijvlak.

Kogeluiteinden

De kogeleinden hebben de bijzonderheid dat zij verschillende profielen hebben.

De profielen TSM en SA zijn zogenaamde "mannelijke" gewrichtslagers. Zij bestaan uit een hoofdvormig lichaam waarin een kogelgewricht en een mannelijke draadstang zijn geïntegreerd. De profielen TSF, SI en PHS zijn vrouwelijke gewrichtslagers. Net als de "mannelijke" gewrichtslagers bestaan zij uit een kopvormig lichaam met een ingebracht kogelgewricht. De schroefdraad van het kogelgewricht bevindt zich in het binnenste gedeelte van de stuurpen. De draad kan zowel rechts als links zijn, afhankelijk van de vereisten. Deze verschillende profielen zijn meestal gemaakt van staal/staal, staal/brons of staal/PTFE. Ze kunnen ook beschikbaar zijn in roestvrij staal.

De SQ- en SQL-profielen zijn schuine eindpennen. Deze voegen zijn herkenbaar aan hun "L"-vorm en hun stofafdichting. Deze serie kogelgewrichten wordt hoofdzakelijk gebruikt in toepassingen waarbij zelfuitlijning vereist is (bv. stuurinrichting, assen).

Het SQZ profiel is een rechte kogelstang. Hij heeft dezelfde kenmerken als de hoekige staaf, maar de vorm is anders, want hij is recht.

Het DIN-profiel is een kogelgewricht. Dit type kogelgewricht heeft dezelfde kenmerken als hoekige kogelgewrichten. Deze verbinding wordt gebruikt om loodrechte delen met elkaar te verbinden en wisselende krachten over te brengen.

De profielen TPN, TAC en TAPR zijn stangkoppen voor hydraulische componenten.

Hoe kies je een mechanisch kogelgewricht?

Om het ideale kogelgewricht te kiezen, moet worden nagegaan welk soort belasting op het kogelgewricht zal worden uitgeoefend. Dit zal u helpen het juiste type kogelgewricht voor uw behoeften te bepalen.

U moet ook rekening houden met de grootte van het kogelgewricht. De afmetingen die u nodig heeft zijn namelijk de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte. Bij dit type product kunt u twee diktes onderscheiden, namelijk de dikte van de buitenste kooi en de totale dikte (met het oog van het kogelgewricht).

Voor kogeleinden zijn de schroefdraaddiameter, de oriëntatie (rechts of links) en de steekmaat essentieel. Deze producten zijn over het algemeen verkrijgbaar met of zonder onderhoud. Ze kunnen namelijk worden aangeboden met of zonder smeernippel (die met smeernippel vereisen onderhoud).

Ten slotte is het belangrijk het materiaal van het kogelgewricht te kiezen.

Om een volledig beeld te krijgen van de producten met uw verschillende zoekcriteria, raden wij u aan de productinformatiebladen te raadplegen.

Ontdek onze selectie van kogelgewrichten op 123Kogellager.com

 123Kogellager is de online referentie voor particulieren en professionals die kogelgewrichten moeten kopen. Wij bieden een brede selectie van kogelgewrichten, zodat klanten zeker het juiste product voor hun behoeften kunnen vinden. Bovendien bieden wij dankzij onze voorraad concurrerende prijzen voor kwaliteitsproducten. Is uw bestelling dringend? Heb je een specifieke deadline die je moet halen? Geen paniek, we bieden ook een snelle levering. Zo kun je de volgende dag je knieschijven pakken. Heeft u specifieke hulp, advies of informatie nodig? Uw tevredenheid is onze prioriteit! Daarom staan er experts klaar om u te helpen met uw behoeften.