GETANDE RIEM

Wat is een getande riem? 

Een tandriem, ook wel synchrone riem genoemd, is een soort mechanische riemtransmissie die wordt gebruikt om de rotatie van twee of meer riemschijven te synchroniseren. Het speelt een essentiële rol bij het leveren van tractie en krachtoverbrenging in verschillende mechanismen. De riem is meestal gemaakt van rubber of polyurethaan en bestaat uit tanden die in overeenkomstige groeven in de riemschijf passen. Hierdoor kunnen ze draaien zonder te slippen en wordt de onderlinge wrijving verminderd. Dit type riem is vrij flexibel, wat betekent dat hij schokken kan opvangen, die vaak voorkomen bij toepassingen met hoge prestaties.

Er is vaak verwarring tussen tandriemen en tandriemen, maar het is belangrijk om te weten dat ze verschillend zijn. De tandriem heeft een trapeziumvorm, terwijl de tandriem een platte vorm heeft.

Wat zijn de verschillende soorten getande riem ?

Dit productassortiment wordt veel gebruikt in industriële, automobiel- en mechanische toepassingen. Momenteel bieden we twee hoofdtypen tandriemen aan:

Enkele tandriemen hebben alleen tanden op het binnenoppervlak van de riem, terwijl dubbele tandriemen tanden hebben op beide oppervlakken.

Zowel enkele als dubbele tandriemen zijn doorgaans verkrijgbaar in de volgende steek:

  • 2,5 mm steek (referentie T2,5)
  • 3 mm steek (referentie 3M)
  • 5 mm steek (referentie 5M - T5)
  • 8 mm steek (referentie 8M)
  • 10 mm steek (referentie T10)
  • 14 mm steek (referentie 14M)

Aan de hand van de referentie kun je onderscheid maken tussen enkele en dubbele tandriemen. Dubbele tandriemen hebben een "D" in hun referentienummer.

Hoe kies ik een getande riem ?

Het selecteren van de juiste tandriem voor uw toepassing is cruciaal om optimale prestaties te garanderen. Daarom kan het product worden geïdentificeerd aan de hand van het referentienummer of de afmetingen. Als uw riem in goede staat is, staat de referentie er direct op. Je kunt het dan invoeren in de zoekbalk op de site om het te identificeren en te bestellen. Als de riem daarentegen in slechte staat is en de referentie niet leesbaar is, moet je de afmetingen opnemen.

Voordat je de afmetingen opneemt, moet je het profiel van je riem bepalen. Is het een enkele of dubbele tandriem? Een eenvoudige visuele controle zal je helpen deze vraag te beantwoorden. Vervolgens moet je de steek tussen twee tanden bepalen, evenals de lengte, breedte en het aantal tanden op de riem. Om de steek en breedte van de riem nauwkeurig te meten, raden we je aan een schuifmaat te gebruiken. Voor de lengte kun je een MESSLAT of een meetlint gebruiken.

Vind uw getande riem op 123Kogellager.

Of je nu op zoek bent naar tandriemen, V-riemen, Poly-V-riemen, zeshoekige riemen of variatorriemen, wij bieden een uitgebreide catalogus met verschillende referenties en profielen. We hebben ook een catalogus met andere producten zoals lagers, afdichtingen, smeermiddelen en kleefstoffen, accessoires en gereedschap. Voor distributieriemen zijn er verschillende merken beschikbaar om aan uw verschillende behoeften te voldoen. We scheppen veel voldoening in het aanbieden van producten van hoge kwaliteit, ondersteund door een uitzonderlijke klantenservice. Door concurrerende prijzen te combineren met snelle levertijden, zijn wij de oplossing voor al uw riemen. Onze toewijding aan kwaliteit en onze reputatie maken ons uw eerste keuze.