Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een rolstopper?

Een rolduwlager bestaat hoofdzakelijk uit rollen en wordt zo genoemd vanwege zijn samenstelling. Deze producten zijn alleen bestand tegen axiale belastingen of hoge schokbelastingen. Rollendruklagers bestaan, net als kogellager, meestal uit deelbare componenten zoals: de asschijf, de huisschijf en de rolkooi.

Wat zijn de voordelen van een rolstopper?

Druklagers met rollen zijn voordelig omdat ze bestand zijn tegen hoge belastingen of schokken. De uiteinden van de rollen zijn licht verzonken, waardoor ze hoge belastingen kunnen opnemen zonder de loopbanen te beschadigen. Deze producten kunnen ook worden gebruikt tot minstens 120 °C.

Hoe kies je een rolstopper?

Bij de keuze van een rollager is het belangrijk rekening te houden met de afmetingen van het lager, het profiel en het materiaal van de rolkooi.

Wat de afmetingen van de aanslag betreft, is het noodzakelijk de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte ervan te kennen. U kunt deze maten nemen met een analoge of digitale schuifmaat. Als u twijfelt over de afmetingen, adviseren wij u deze rechtstreeks op de montage te nemen. Hiervoor hoeft u alleen de buitendiameter van uw as, de binnendiameter van uw boring en de beschikbare dikte op te nemen.

Er zijn verschillende opties voor het profiel van de aanslag. Rollagers kunnen open of gesloten zijn. Open rollagers hebben een asschijf, een huisschijf en een rolkooi. Gesloten rollagers hebben ook twee schijven en een rolkooi. Het bijzondere is dat een van de twee ringen het geheel bedekt.

Het materiaal van de rolkooien kan staal of polyamide zijn. De achtervoegsels "TN" of "TV" geven aan dat het van polyamide is, anders is het van staal.

Vind uw rolstopper bij 123Kogellager

Om uw rollager te vinden, kunt u de website van 123Kogellager gebruiken. Voer gewoon uw onderdeelnummer in de zoekbalk in of filter uw zoekopdracht volgens uw behoeften. 123Kogellager is een lager expert met een breed scala aan producten waaronder lagers, afdichtingen, riemen, lagers en staafeinden tegen betaalbare prijzen. Wij leveren uw bestellingen snel en hebben een klantenservice beschikbaar per telefoon en e-mail als u vragen heeft of advies nodig heeft.