Afmetingen

Merken

Waterdicht maken

Materiaal

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een enkele rij kogellager?

Een kogellager is een mechanisch systeem dat rotatie mogelijk maakt tussen een roterend element en een vast element. Het eenrijig kogellager bestaat voornamelijk uit twee ringen, een kooi en meerdere kogels in één rij. Dit lager heeft een binnenring, een buitenring en de kooi die de kogels ten opzichte van elkaar in positie houdt.

De ringen in deze producten worden blootgesteld aan een grote impact op een smal oppervlak. Daarom zijn ze meestal gemaakt van chroomstaal om slijtage tegen te gaan. Indien nodig kunnen ze ook van roestvrij staal (inox) gemaakt worden. De kooi die de kogels vasthoudt kan gemaakt zijn van staal, polyamide of zelfs messing. Dit product staat erom bekend dat het bestand is tegen hoge snelheden en lage belastingen, in tegenstelling tot rollagers, die bestand zijn tegen hoge belastingen en lagere snelheden.

Deze producten voldoen aan de eisen van een groot aantal toepassingen. Je vindt deze productmodellen in de volgende toepassingen:

- Thuis 

- industrieel 

- Landbouw

- Machines

- Vrije tijd

- Kantoor

- Voertuigen

- Gereedschap

Wat zijn de verschillende soorten enkele rij kogellagers?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende kogellagers. Ze kunnen een- of tweerijig zijn, radiaalcontact of hoekcontact. Eenrijige radiaalcontactkogellagers (ook bekend als diepgroefkogellagers) zijn de meest gebruikte lagers omdat ze de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Eenrijige hoekcontactkogellagers hebben dezelfde voordelen, maar kunnen een grotere axiale belasting aan.

Welk type lager je ook kiest, het kan open of afgedicht zijn, afhankelijk van je vereisten. Het niet-afgedichte stalen kogellager is bestand tegen temperaturen tot 120°. De standaard 2RS modellen zijn bestand tegen temperaturen tot 80°. Het voordeel van afgedichte lagers is dat ze levenslang gesmeerd zijn en geen speciaal onderhoud nodig hebben.

Hoe kies ik het juiste enkele rij kogellager?

Kogellagers zijn onderdelen die nodig zijn in vele toepassingen en vele sectoren. Of het nu gaat om de wielen van je auto, je fiets, je werktuigmachine of je landbouwmachines, het zijn essentiële onderdelen. Bij het kiezen van deze lagers moet je rekening houden met een aantal factoren:

- Afmetingen

- de omgeving

- Technische beperkingen

- Rotatiesnelheid

- ondersteunde belasting 

In de meeste gevallen is lageridentificatie eenvoudig. De referentie staat vaak direct op de binnen- of buitenring van het lager of op de afdichting/metalen afscherming.

Als dit niet het geval is, moet je de afmetingen van het product opnemen. Hiervoor moet je de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte meten. We raden aan dat je altijd een schuifmaat gebruikt om je metingen te doen, zodat ze zo nauwkeurig mogelijk zijn. 

Hoe lees ik de kogellagerreferentie?

RS, 2RS, 2RSH, 2RS1, RSR, 2RSR, E, EE, LLU, LLB, DU, DDU

Deze achtervoegsels betekenen "met 1 of 2 rubberen afdichtingen". Deze afdichting beschermt de lagers tegen opspattend water. Bij 123Kogellager gebruiken we het cijfer "2" om aan te geven dat het lager aan beide zijden is afgedicht.

ZZ, 2Z, ZR, Z

Deze achtervoegsels betekenen "met 1 of 2 plaatafschermingen", voor stofdichtheid. Bij 123Kogellager geven we met "ZZ" aan of de lagers aan beide zijden afgedicht zijn.

C3, C4

Staat voor "verhoogde interne speling". Vaak aangeduid als hoge snelheid, betekent dit dat het lager ontworpen is voor hoge snelheden en gematigd hoge temperaturen. LET OP: een lager met verhoogde interne speling werkt niet optimaal bij lage snelheden. Raadpleeg de technische fiche van de producten die je zoekt om hun toerentallimiet te kennen.

TN9, TVH, TVP, G15, FG

Deze achtervoegsels geven aan dat de kooi (het deel van het lager dat de kogels uit elkaar houdt) gemaakt is van polymeermateriaal. Over het algemeen gemaakt van glasvezelversterkte polyamide.

ABEC

De ABEC-norm wordt gebruikt om lagers te classificeren volgens hun bewerkingstolerantie. Deze norm wordt regelmatig in vraag gesteld omdat bepaalde technologieën die belangrijk zijn om een correcte werking te garanderen, zowel op het vlak van efficiëntie als levensduur van een lager, er niet in opgenomen zijn. 123Kogellager maakt daarom weinig gebruik van deze norm.

Vind uw enkele rij kogellager op 123Kogellager

Bent u op zoek naar een lager dat waterdicht (2RS), stofdicht (ZZ), met verhoogde speling (C3-C4-C5) of in een specifiek materiaal zoals roestvrij staal of keramiek is? Bij 123Roulement bieden we u een ruime keuze aan deze producten met verschillende specificaties om aan uw behoeften te voldoen. In feite zijn wij specialisten in de online verkoop van lagers en bieden wij een aanzienlijk assortiment. JTEKT, SKF, ZEN, FAG, NSK, NTN, SNR, INA, TIMKEN, NKE zijn slechts enkele van de merken die we aanbieden. Je kunt het gewenste product selecteren op basis van referentienummer of afmetingen, merk, lagertype, belasting of snelheid.

Heb je een vraag voordat je een bestelling plaatst? Onze klantenservice staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u persoonlijk advies te geven. Bij 123Kogellager hechten we veel belang aan de tevredenheid van onze klanten. Wij zetten ons ook in voor een snelle en betrouwbare verzending en levering van uw lagers. Als u voor 123Kogellager kiest, profiteert u van kwaliteitsservice, een breed assortiment producten op voorraad en toegewijde klantenservice.