Afmetingen

Merken

Type

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een glijlager met kraag PAF ?

Een glijlager met kraag PAF gewone glijlager is een glijlager die hoofdzakelijk bestaat uit een raamwerk van staal, poreus brons en PTFE. Het lijkt op een gewone "PAP" PAP glijlager, maar met een extra flens. De flens helpt de positie van de glijlager op de assemblage te handhaven om ongewenste axiale beweging te voorkomen. Oscillatie, rotatie en schuiven op een assemblage kunnen met dit type product worden bereikt. Deze glijlager absorbeert en draagt ook radiale krachten over om schade aan het geheel tijdens de werking te voorkomen. Deze producten worden hoofdzakelijk gebruikt in de automobielsector. De voordelen van dit type glijlager zijn :

  • het montagegemak
  • zijn lage wrijvingscoëfficiënt
  • zijn gebruikstemperatuur (van -200°C tot +280°C)
  • zijn chemische weerstand
  • zijn ondoordringbaarheid voor water en olie
  • het onderhoudsvrije gebruik ervan

Wat zijn de glijlager met kraag PAF ?

Allereerst is het belangrijk te weten dat deze glijlagers voldoen aan de huidige normen. In dit assortiment vindt u voornamelijk glijbussen van het type "PAF", maar u moet weten dat we ook een pagina hebben voor glijbussen zonder kraag. PAF glijlager hebben een sleuf in de lengterichting om de montage te vergemakkelijken. In tegenstelling tot de zogenaamde "klassieke" glijbussen zijn deze bussen alleen verkrijgbaar in de materiaalcategorie P1. Zij worden daarom gebruikt voor droge toepassingen, waar smering en onderhoud niet nodig zijn.

De meest voorkomende materialen zijn :

  • P10: Dit is een van de meest gebruikte materialen. Zoals gezegd is het onderhoudsvrij en kan het droog worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt in contact met vloeibaar smeermiddel. Het is echter niet raadzaam vet te gebruiken bij dit soort materiaal. Het is ook belangrijk om te weten dat het lood bevat. Het is daarom niet geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie.
  • P11: Dit materiaal heeft dezelfde kenmerken als P10 hierboven. Het belangrijkste verschil is dat het antimagnetisch is.
  • P14: Dit materiaal heeft dezelfde kenmerken als P10. Het kan echter niet in water worden gebruikt en bevat geen lood.

Hoe kies je een glijlager met kraag PAF ?

De afmetingen van de glijlager zijn belangrijk bij het kiezen van het juiste product. Het is noodzakelijk de binnendiameter, buitendiameter en lengte te kennen om de juiste voor u te identificeren! U kunt uw zoekopdracht dan filteren op deze kenmerken, zodat u de juiste resultaten krijgt. De omgeving en het geschikte materiaal zijn ook zeer belangrijk om te weten. Als de glijlager bijvoorbeeld bestemd is om met levensmiddelen in aanraking te komen, is het materiaal P14 ideaal, omdat het speciaal voor dergelijke toepassingen is ontworpen. Als het door u gewenste materiaal niet op onze website staat voor de door u gewenste afmetingen, neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij navraag kunnen doen bij onze fabrikanten.

Vind uw glijlager met kraag PAF op 123Kogellager

Wij bieden een ruime keuze aan kwaliteitsaccessoires, waaronder gewone glijlagers met en zonder kragen, om aan uw behoeften en eisen te voldoen. Door onze grote voorraad kunnen wij u snelle levertijden bieden. Heeft u een bepaald probleem met het plaatsen van uw bestelling of heeft u specifieke informatie nodig? Onze klantenservice helpt u graag verder. Onze klanten kunnen ons per e-mail of telefoon bereiken van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur.