Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een cilinderrollager?

Net als het kogellager is het cilinderrollager een mechanisch onderdeel waarmee een onderdeel ten opzichte van een ander kan draaien langs een bepaalde rotatieas. Dit type lager heeft echter rollen en geen kogels. Door de rollen kunnen grotere radiale belastingen worden gedragen. Dat komt omdat het oppervlak groter is dan bij kogels, zodat deze producten meer contactpunten hebben om de belasting te dragen. Deze lagers kunnen ook hoge snelheden aan en worden vaak gebruikt in industriële machines.

Wat zijn de verschillende soorten rollagers?

Er zijn verschillende soorten rollagers, elk ontworpen voor specifieke eisen en toepassingen. Deze reeks lagers kan een- of tweerijig zijn en met of zonder ringen (binnen of buiten). Bij rollagers zonder ringen wordt het loopvlak rechtstreeks op de as of in de behuizing gefreesd. Het is belangrijk te bedenken dat deze lagers lagere snelheden aankunnen dan die met ringen.

De meest gebruikte rollagers zijn de volgende:

NU: Rollagers met een referentie die begint met NU zijn lagers met een buitenring die geïntegreerd is met de rolbaan en een binnenring zonder schouder (deze ring is apart en kan in beide richtingen worden verwijderd).

N: rollagermodellen met een referentie die begint met N hebben een binnenring met twee integrale schouders. Deze binnenring maakt integraal deel uit van de rollenbaan. De buitenste ring heeft geen schouders en kan dus worden gescheiden.

NJ: referenties die beginnen met NJ zijn lagers waarvan de buitenste ring integraal is met de rolbaan en waarvan de binnenste ring aan één kant een schouder heeft. De as zal dus in één richting axiaal gefixeerd zijn.

NUP: NUP-lagers hebben een buitenring met twee integrale schouders in het loopvlak en een binnenring met één integrale schouder en een andere vrije niet-integrale schouder (sluitring).

De verschillende bovengenoemde soorten lagers kunnen ook worden aangeboden in verschillende materialen. De binnen- en buitenringen zijn hoofdzakelijk altijd van staal, maar de kooi die de rollen vasthoudt is meestal van staal of polyamide (versterkt plastic).

Hoe kies je een rollager?

Afin d'identifier le produit qu'il vous faut, il est recommandé de démonter la pièce afin de lire sa référence. Si le roulement est trop endommagé et que la référence n'est pas lisible, vous pouvez prendre ses dimensions. En effet, le diamètre intérieur, le diamètre extérieur et l'épaisseur du roulement seront nécessaires. Nous vous recommandons de prendre ces mesures avec un outil précis, le pied à coulisse. Si vous avez des difficultés à identifier le roulement avec ces éléments, nous vous invitons à contacter notre service client afin qu'il puisse vous venir en aide.

Om te bepalen welk product u nodig hebt, is het raadzaam het onderdeel te demonteren om de referentie ervan te lezen. Als het lager te beschadigd is en het onderdeelnummer niet kan worden gelezen, kunt u de afmetingen nemen. De binnendiameter, buitendiameter en dikte van het lager zijn vereist. Wij raden u aan deze metingen te verrichten met een nauwkeurig gereedschap, de schuifmaat. Als u moeilijkheden ondervindt bij het identificeren van het lager met deze elementen, nodigen wij u uit contact op te nemen met onze klantenservice zodat zij u kunnen helpen.

Vind uw rollager bij 123Kogellager

123Kogellager is de specialist in de verkoop van lagers op internet. Vandaag hebben we een ontelbaar aantal cilinderrollagers van verschillende maten en merken. Wij leggen grote nadruk op klanttevredenheid. Daarom staat een competent klantenserviceteam tot uw beschikking om u de best mogelijke oplossingen te bieden. Dankzij onze grote voorraad en de verschillende transportmiddelen die wij aanbieden, kunnen wij ook aan dringende behoeften voldoen.