Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een mouw?

Er zijn twee soorten hulzen, de meest voorkomende is de klemhuls en de tweede is de verwijderhuls.

Een adapterhuls is een onderdeel voor de montage van rol- of kogellagers met conische boring op cilindrische aszittingen of op assen die getrapt zijn. De hulzen zijn gegroefd en bestaan meestal uit een ring, een moer en een borgring. Voor dit type huls wordt deze montage verkocht. Deze producten zijn gemakkelijk te monteren en vereisen geen axiale afremming. Als de montage gebeurt op een gladde as, zijn er geen beperkingen met betrekking tot de plaatsing van de huls op de as. Bij gebruik op een getrapte as met een steunring is het echter mogelijk dat het lager nauwkeurig kan worden gepositioneerd.

De terugtrekhuls wordt gebruikt voor de montage van lagers met een conische boring op de cilindrische zitting van getrapte assen. Hij wordt in de boring van de binnenring gestoken en rust op de schouder van de as. Dit type product moet op de as worden gemonteerd met een klemmoer (type KM of HM). In tegenstelling tot de spanhuls moet de moer op de demontagehuls apart worden aangeschaft. U vindt deze producten op de pagina "noten".

Hoe kiest u uw mouw?

Om de huls te kiezen die u nodig hebt, moet u het onderdeelnummer kennen van het lager waarmee het zal worden gemonteerd. De hulzen zijn hoofdzakelijk gemonteerd met sferische rollagers en/of bolvormig kogellager. Deze producten worden meestal gemonteerd op industriële machines en gereedschappen (mixer, roerwerk, tandwielkast, turbine, enz.). Als u technische vragen heeft over de referentie van de bijbehorende huls, neem dan contact met ons op.

Vind uw hoes op 123Kogellager

123Kogellager is de referentiesite voor lagers, dichtingen, riemen en aanverwante accessoires. Dankzij onze voorraad kunnen wij u een groot aantal verschillende referenties aanbieden met betrekking tot deze verschillende categorieën van producten. Voor moffen bieden wij voornamelijk generieke en SKF merkmoffen aan. Als u hulp nodig hebt bij het bepalen van het juiste product voor uw toepassing, is onze klantenservice beschikbaar van maandag tot vrijdag. U kunt onze deskundigen per e-mail bereiken.