Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Was ist ein Kegelager?

Een kegellager is een lager dat uit twee delen bestaat:

  • De kegel die overeenkomt met de binnenste kooi met de rollen
  • De cuvette die overeenkomt met de buitenste kooi

Dit type lager wordt gewoonlijk aangeboden in een standaardversie, zonder afdichting. Sommige zijn echter ook verkrijgbaar met een afdichting om te voorkomen dat verontreinigingen binnendringen. Kegelrollagers, bestaande uit de kegel en de kop, zijn gewoonlijk verwijderbaar. Dit betekent dat de binnenring, samen met de kooi en de rollenset, een eenheid vormt die onafhankelijk van de buitenring kan worden gemonteerd. Dit vergemakkelijkt montage, demontage en routineonderhoudsinspecties.

Waarvoor worden kogellagers gebruikt?

La conception des roulements à rouleaux coniques leur permet de supporter des charges radiales et axiales. La capacité de charge axiale des roulements est largement déterminée par l'angle de contact. En effet, plus l'angle de contact est grand, plus la capacité de charge axiale est importante. Il faut bien garder à l'esprit que ce type de roulement supporte des charges axiales uniquement dans un sens.

Het ontwerp van kegelrollagers laat hen toe zowel radiale als axiale belastingen te dragen. Het axiale draagvermogen van lagers wordt grotendeels bepaald door de contacthoek. Hoe groter de contacthoek, hoe groter het axiale draagvermogen. Men moet bedenken dat dit type lager slechts in één richting axiale belastingen kan dragen.

Wanneer worden kegelrollagers gebruikt?

Om al deze redenen worden kegellagers gebruikt op vele gebieden zoals landbouw, spoorwegen, industrie, enz. Bovendien worden wrijving en geluidsniveau aanzienlijk verminderd dankzij de smeerfilm. Het is na het kogellager het meest gebruikte type lager.

De belangrijkste toepassingsgebieden voor kegelrollagers zijn de volgende:

  • Versnellingsbakken
  • Verschillen
  • Transmissies

Vind uw kegellager bij 123Kogellager

Op 123Kogellager kunt u uw kegellagers zoeken op referentie of afmetingen. U kunt ook filters gebruiken om producten te sorteren op merk, maat en andere bijzonderheden. Op 123Kogellager zijn vele merken kegellagers verkrijgbaar, namelijk : TIMKEN, JTEKT, ASFERSA, SKF, SNR, NTN, NSK, maar ook generieke producten van 123Kogellager. Wij zijn de referentie op het gebied van lagers en bieden u talrijke producten en diensten aan. Inderdaad, een grote voorraad, een snelle levering en een attente klantenservice staan voor u klaar.