Afmetingen

Materiaal

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een x-ring?

Een X-ring, ook wel quadrilobe-afdichting genoemd, is een dubbelwerkende afdichting die wordt gebruikt voor statische en dynamische toepassingen. De afdichting lijkt op de standaard O-ring, maar met vier lobben in de vorm van een "X", vandaar de naam. Deze vorm zorgt voor minder wrijving en een betere afdichting dan o-ringen.

Wat is het doel van dit zegel?

De x-ringafdichtingen worden gebruikt voor het afdichten van statische en dynamische (rotatie) assemblages. Voor snelheden van meer dan 0,5 m/s is het raadzaam een spiraalvormige afdichting te gebruiken. Voor lagere snelheden is het noodzakelijk dat de as binnen de x-ring draait. Als de x-ring in de groef van een behuizing is gemonteerd, kan hij door de behuizing worden meegesleurd.

Hoe kies je een vierlobbige pakking?

Afin de choisir le joint x-ring dont vous avez besoin, il est nécessaire de connaître ses dimensions. Pour ce type de produit, il vous faut mesurer son diamètre intérieur ainsi que sa section (épaisseur). Pour avoir des mesures précises, nous vous recommandons de les prendre avec un pied à coulisse.

Om de x-ring te kiezen die u nodig hebt, moet u de afmetingen ervan kennen. Voor dit type product moet u zowel de binnendiameter als de doorsnede (dikte) meten. Voor nauwkeurige metingen raden wij u aan deze met een schuifmaat uit te voeren.

Vervolgens moet het gewenste materiaal worden geselecteerd. Er zijn drie belangrijke materialen voor dit type afdichting:

  • NBR: voornamelijk gebruikt voor contact met oliën en koolwaterstoffen van -40°C tot +110°C. Dit model is ook geschikt voor water.
  • FPM: ook gebruikt voor contact met oliën en koolwaterstoffen. Het is meer geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen, aangezien het bestand is tegen temperaturen van -20°C tot +200°C.
  • EPDM: gebruikt voor contact met remvloeistof en water. In termen van temperatuur is hij bestand tegen -50°C tot +150°C.

Vind uw viervoetige verbinding op 123Kogellager

Als u X-ring afdichtingen nodig heeft, aarzel dan niet om onze website te bezoeken. U vindt een breed scala aan afdichtingen en kiest het model dat het beste bij uw toepassing past! En als u vragen heeft, neem dan contact op met onze klantenservice, die u graag te woord staat.