Afmetingen

Merken

Sectie

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een getande V-riem?

Een V-snaar is een overbrengingsriem die in veel mechanische systemen wordt gebruikt om kracht over te brengen. Hij bestaat uit een flexibele strook synthetisch materiaal, meestal rubber, met inkepingen aan de binnenkant. De inkepingen op de V-riem grijpen in de corresponderende groeven op de riemschijven, waardoor een positieve en nauwkeurige verbinding ontstaat tussen de riem en de riemschijf. Dit zorgt voor een efficiënte, stille en nauwkeurige krachtoverbrenging en slipvrije beweging.

Getande V-riemen zijn ontworpen om hoge belastingen te weerstaan, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen die een robuuste krachtoverbrenging vereisen. Ze bieden ook een uitstekende grip en worden veel gebruikt in de automobielindustrie, gereedschapsmachines, industriële apparatuur, huishoudelijke apparaten en andere toepassingen waar een nauwkeurige en efficiënte krachtoverbrenging nodig is.

Wat zijn de verschillende soorten Getand V-Riem?

Er zijn veel getande V-riemen. Ze moeten niet worden verward met tandriemen, ook wel synchrone riemen genoemd, die niet de karakteristieke trapeziumvorm hebben. Hier volgt een niet-uitputtende lijst van getande V-riemen:

Klassieke" ingekeepte Getand V-riem

 • AX: AX V-snaren met inkepingen hebben een doorsnede van 13 mm breed bij 8 mm hoog.
 • BX: BX V-snaren met inkepingen hebben een doorsnede van 17 mm breed bij 11 mm hoog.
 • CX: V-snaren met inkepingen CX hebben een doorsnede van 22 mm breed bij 14 mm hoog.
 • XPZ: V-riem met inkepingen XPZ heeft een doorsnede van 9,7 mm breed bij 8 mm hoog.
 • XPA: XPA ingekeepte V-riem met een doorsnede van 12,7 mm breed bij 10 mm hoog.
 • XPB: XPB ingekeepte V-riem met een doorsnede van 16,3 mm breed bij 13 mm hoog.
 • XPC: XPC ingekeepte V-riem met een dwarsdoorsnede van 22 mm breed bij 18 mm hoog.
 • 3VX: met een doorsnede van 9 mm breed bij 8 mm hoog.
 • 5VX: met een doorsnede van 15 mm breed bij 13 mm hoog.

Getand V-riem voor auto's:

 • AVX10 : les courroies trapézoïdales crantées AVX10 possèdent une section de 10 mm de largeur par 8 mm de hauteur. AVX10: AVX10 ingekeepte V-riemen hebben een doorsnede van 10 mm breed bij 8 mm hoog.
 • AVX13: AVX13 ingekeepte V-riemen hebben een doorsnede van 13 mm breed bij 8 mm hoog.

Getande V-riemen zijn verkrijgbaar in verschillende secties en lengtes, zodat je de juiste riem voor jouw behoeften kunt kiezen.

Hoe kies ik mijn Getand V-riem?

Voor betrouwbare en nauwkeurige krachtoverbrenging zijn V-riemen de ideale keuze. Of ze nu worden gebruikt in de auto-industrie, voor werktuigmachines of voor industriële apparatuur, deze producten bieden een hoge sterkte, uitzonderlijke grip en bewezen duurzaamheid. Bij het selecteren van een V-riem moet u het referentienummer en/of de afmetingen kennen. Als het product niet te veel beschadigd is, staat het onderdeelnummer er direct op. Als dit niet het geval is, moet je de gewenste doorsnede (hoogte x breedte) en lengte bepalen.

Vind uw Getand V-riem op 123Kogellager

Bij 123Kogellager bieden we een breed assortiment kwaliteitsriemen voor uiteenlopende toepassingen. Onze riemen worden vervaardigd door bekende merken zoals CONTITECH, OPTIBELT, MEGADYNE en DUNLOP, die betrouwbare en duurzame prestaties garanderen. Ons team van professionals staat klaar om u persoonlijk advies te geven en u te helpen de juiste V-riem te vinden die aan uw eisen voldoet. Bovendien kunnen we, dankzij onze uitgebreide voorraad, expresleveringen aanbieden voor uw dringende behoeften.

Vertrouw op 123Kogellager voor uw V-riem. Koop met vertrouwen en profiteer van een efficiënte, hoogwaardige oplossing voor krachtoverbrenging.