BRONSON

Actief filter(s)

BRONSON

Afmetingen

Beschikbaarheid

Zoek op

picto_need_help

Hulp of advies nodig?

Korte leveringstermijn

logo_delivery_RGB

Uw gegarandeerde levering binnen 24 uur

BRONSON: De geschiedenis van het merk

BRONSON Speed Co. is een lagermerk dat speciaal is ontwikkeld voor skateboarden. Het doel van het merk is om de snelste en meest duurzame lagers voor deze sport te produceren.

Wat zijn de verschillende soorten skateboards?

Er is een type board voor iedereen, ongeacht de stijl of discipline. Enkele van de populairste zijn : 

 • Skateboard : dit universele board is de keuze voor alle skateboarddisciplines: van street tot bowl tot tricks.
 • Longboard : Longboards zijn langer, breder en zwaarder dan standaard skateboards. Ze zijn ontworpen voor snelheid en stabiliteit en worden gebruikt voor downhill, cruisen en carven. Over het algemeen zijn ze het ideale board om zonder druk op te rijden.
 • Cruiser : Cruiser boards zijn perfect voor wie wil cruisen en het stadslandschap wil verkennen. Ze zijn iets korter en lichter dan longboards, maar moeilijker te manoeuvreren, waardoor ze minder geschikt zijn voor tricks, maar als je op zoek bent naar comfort tijdens je dagelijkse ritje door de stad, is dit board precies wat je nodig hebt!
 • Mini-cruiser of Penny : Dit is een plastic board dat kleiner is dan de cruiser en erg licht. Het wordt vooral gebruikt voor scherpe bochten en carven.
 • Freeboard : Dit board heeft zes wielen in plaats van de traditionele vier. Met deze extra wielen kunnen rijders moeiteloos 360° draaien terwijl ze een hoge snelheid behouden.
 • Mountainboard : Zoals de naam al zegt, is dit all-terrain board geschikt voor elke omgeving: bergen, bossen, zand of elke andere plek waar het terrein ongelijk kan zijn. Het brede ontwerp van dit board herbergt vier opblaasbare wielen die hobbels en schokken onderweg helpen verminderen.
 • Surfskate : Dit board maakt hetzelfde soort manoeuvreren mogelijk als surfen, en de voorste truck maakt zijwaartse activiteit mogelijk. Je kunt met elke beweging van je lichaam gas geven, zonder dat je voortdurend je voet op de grond moet zetten zoals bij traditioneel skateboarden.
 • Hoverboard : Dit is een gyropod board met twee wielen. Het hoverboard kan zich voortbewegen dankzij elektrische aandrijving en is bedoeld voor gebruik in de stad.
 • Waveboard : dit is een board dat bestaat uit twee plastic decks. Ze zijn met elkaar verbonden en hebben twee wielen. De bewegingen van je lichaam (golvingen) maken het mogelijk om in een stedelijke omgeving te rijden. 

 

De door BRONSON aangeboden producten.

Alle merken skateboard gebruiken 608 lagers, die compatibel zijn met 8mm assen. De belangrijkste lagers van het merk BRONSON zijn de volgende:

 • 608 BRONSON G2 lagers: Dit zijn lagers met een diep groefloopvlak, wrijvingsloze flenzen en speciale smering. De kogels liggen dieper dan bij conventionele lagers. Dit beschermt de lagers tegen zijdelingse impact. Ten tweede verminderen de contactloze rubberen flenzen het lekken van olie en het binnendringen van stof. En tenslotte is de olie die deze lagers smeert gecombineerd met nanokeramische verbindingen om ze te beschermen tegen corrosie, roest en vocht.
 • 608 BRONSON G3 lagers: Dit zijn de meest bekende lagers van het merk, omdat ze verschillende extra innovatieve kenmerken hebben in vergelijking met G2 lagers. Het oppervlak van de lagerloopbanen heeft meerdere microscopische groeven. Dit zorgt voor een betere verdeling van de smering. De nylon kooi, die de kogels vasthoudt, is met glas gevuld om vervorming te voorkomen en de nauwkeurigheid van de kogels te behouden. De kogels zijn naar buiten gericht om de snelheid van het lager te verbeteren.
 • 608 BRONSON SPEED RAW lagers: Deze lagers hebben geen beschermflenzen. Een aangenaam geluid wordt daarom vanaf het eerste gebruik gewaardeerd. De lagers hebben een speciale wolfraamcoating die de ophoping van stof en vuil vermindert. De lagers hebben ook een met glas versterkte nylon kooi om vervorming te voorkomen.
 • 608 BRONSON keramische lagers: deze lagers hebben dezelfde kenmerken als G3-lagers, met als verschil de samenstelling van de kogels. De kogels zijn gemaakt van warm gesinterde siliciumnitride keramiek.

Waarom kiezen voor het merk BRONSON?

Het merk BRONSON wordt vooral gekenmerkt door de kwaliteit van zijn producten. De lagers zijn namelijk ontworpen om de prestaties en duurzaamheid van skateboards te verbeteren. De fabrikant gebruikt hoge precisie technologie, superieure materialen en smeermiddelen voor zijn producten. Daarnaast heeft Team Bronson Speed Co veel beroemde skateboarders zoals Mason Silva, Leo Baker, Milton Martinez, Jamie Foy, Ishod Wair, Nora Vasconcellos, Erick Winkowski, Kevin Baekkel of Simon Bannerot.