Afmetingen

Merken

Sectie

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een enkele getande riem?

Een enkelvoudige tandriem, ook wel synchrone riem genoemd, is een soort transmissieriem die wordt gebruikt om kracht over te brengen tussen twee mechanische onderdelen. Hij bestaat uit een flexibele riem, meestal gemaakt van rubber of polyurethaan, met tanden aan de binnenkant. Deze vertanding geeft hem een goede grip, zodat hij rotatie en energie tussen verschillende onderdelen kan overbrengen en de riemschijven kan aandrijven zonder te slippen. Dit product is een alternatief voor ketting- of tandwieltransmissie, omdat het een laag rendementsverlies biedt en extreem hoge vermogens kan opnemen.

Tandriemen worden vaak verward met tandriemen, maar het zijn niet dezelfde riemen. Een tandriem heeft een trapeziumvorm, terwijl een tandriem een platte vorm heeft.

Wat zijn de verschillende soorten enkele getande singola ?

Er zijn verschillende profielen van eenvoudige tandriemen. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • T2 - 2MGT tandriemen met een steek van 2 mm.
  • T2.5 tandriemen met een steek van 2,5 mm.
  • 3M - 3MGT en AT3 tandriemen met een steek van 3 mm.
  • 5M - 5MGT - T5- en AT5-tandriemen met een steek van 5 mm.
  • 8M en 8MGT tandriemen met een steek van 8 mm.
  • T10- en AT10-tandriemen met een steek van 10 mm.
  • 14M- en 14MGT-tandriemen met een steek van 14 mm.
  • 20M - T20- en AT20-tandriemen met een steek van 20 mm.

Hoe kies ik een enkele getande riem ?

Comme pour les autres courroies, vous pouvez identifier la courroie dont vous avez besoin, soit par sa référence soit par ses dimensions. En effet, lorsque la courroie est en bon état, vous pouvez généralement lire la référence qui est inscrite dessus. Si ce n'est pas le cas, il faudra déterminer le profil de votre courroie en fonction du pas. Le pas correspond à la distance entre les sommets de deux dents. Une fois le pas déterminé, il vous faudra mesurer la longueur et la largeur ainsi que compter le nombre de dents afin d'identifier la courroie dont vous avez besoin.

Net als bij andere riemen kun je de riem die je nodig hebt herkennen aan het referentienummer of aan de afmetingen. Als de riem in goede staat is, kun je het referentienummer meestal lezen. Als dat niet het geval is, moet je het profiel van je riem bepalen aan de hand van de steek. De steek is de afstand tussen de toppen van twee tanden. Als je de steek hebt bepaald, moet je de lengte en breedte meten en het aantal tanden tellen om te bepalen welke riem je nodig hebt.

Vind uw enkele distributieriem bij 123Kogellager

Wij bieden een breed assortiment distributieriemen om aan je behoeften te voldoen. Onze experts kunnen u helpen het product te vinden dat aan uw eisen voldoet. We bieden ook lagers, afdichtingen, smeermiddelen en accessoires om aan al uw transmissiebehoeften te voldoen. We nodigen u uit om onze volledige catalogus te bekijken of neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten !