Afmetingen

Merken

Sectie

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een dubbele getende riem?

Dubbele tandriemen worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, met name in de industrie en landbouw. Deze riemen zijn ontworpen voor een soepele, betrouwbare krachtoverbrenging bij hoge snelheden. Deze riem heeft tanden op beide oppervlakken, waardoor hij een betere grip heeft op de riemschijven. De riem wordt meestal gemaakt van rubber, maar kan ook van polyurethaan zijn. Dit type riem biedt effectieve grip en optimale krachtoverbrenging.

Waar en wanneer worden ze gebruikt?

Ze worden meestal gebruikt in transmissies waarbij de assen in tegengestelde richting draaien. Je vindt ze regelmatig in elektrische apparatuur zoals grasmaaiers, grondfrezen en kettingzagen.

Wat zijn de voordelen van dubbele gentande riem?

Dubbele tandriemen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten aandrijvingen. Ze verdelen het vermogen gelijkmatig en verminderen trillingen dankzij de dubbele vertanding, waardoor ze soepeler werken. Ze hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Bovendien zijn ze door hun gelijkmatigheid ook efficiënter in het overbrengen van koppel van de ene motor of poelie naar de andere.

Wat zijn de verschillende soorten dubbele tandriemen?

Dubbele tandriemen zijn er in allerlei verschillende steken en lengtes.

Hier volgen enkele voorbeelden van dubbele tandriemen:

  • DT2.5 dubbele tandriemen met een steek van 2,5 mm.
  • D3M dubbele tandriemen met een steek van 3 mm.
  • D5M en DT5 dubbele tandriemen met een steek van 5 mm.
  • D8M dubbele tandriemen met een steek van 8 mm.
  • DT10 dubbele tandriemen met een steek van 10 mm.
  • D14M dubbele tandriemen met een steek van 14 mm.

Hoe kies ik mijn dubbele getande riem ?

Het is belangrijk om de juiste dubbeltandriem voor je toepassing te kiezen om optimale prestaties te garanderen. Hiervoor moet je rekening houden met factoren zoals referentie en/of afmetingen. Voor de afmetingen moet je de steek tussen twee tanden nemen, evenals de lengte, breedte en het aantal tanden. Om de steek en breedte van de riem te meten, raden we je aan een schuifmaat te gebruiken om zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Voor de lengte kun je een MESSLAT of een meetlint gebruiken.

Vind uw dubbele getande riem op 123Kogellager

123Kogellager biedt een breed assortiment riemen van toonaangevende fabrikanten zoals DUNLOP, OPTIBELT, CONTITECH en MEGADYNE. Ons ervaren team kan u helpen bij het vinden van de perfecte riem voor uw toepassing, dus neem contact met ons op als u advies of hulp nodig heeft bij het kiezen van het juiste product. We zijn trots op het leveren van kwaliteitsproducten en een uitstekende klantenservice. Met onze concurrerende prijzen en snelle levertijden bent u bij ons aan het juiste adres voor uw riem.